H.E.F.B.O.O.M. Marketing Systeem

Met het H.E.F.B.O.O.M. Marketing Systeem zet je 7 essentiële stappen om wonderbaarlijk te groeien met je bedrijf!

Stap 1  Heb een onweerstaanbaar producthefboom marketing systeem
Stap 2  Exploreer je doelen
Stap 3  Focus op je resultaten
Stap 4  Beslis over je marketing
Stap 5  Organiseer je acties
Stap 6  Ontmasker je saboteurs
Stap 7  Meet je resultaten

Stap 1 Heb een onweerstaanbaar product

Een onweerstaanbaar product is cruciaal voor je bedrijf. Het maakt niet uit of dat product een gratis weggever is of een betaald product. Zolang je er maar voor zorgt dat je een product hebt.
Met een eigen product ben je veel eerder herkenbaar voor je doelgroep, maar ook voor partners waar je eventueel een samenwerking mee kunt beginnen. Er zijn legio online ondernemers die met het hebben van één concreet product een heel goed bedrijf hebben neergezet. Vanuit dat ene product is het veel makkelijker om verder te bouwen.

Stap 2 Exploreer je doelen

Als jij in contact bent met je brandend verlangen dan schreeuwt dat er als het ware om naar buiten te komen. Je wilt jouw passie in de wereld zetten, je brandend verlangen manifesteren. Daarvoor is het nodig om realiseerbare doelen te stellen. Zonder doelen ben je als een zeilschip dat zijn koers door de wind laat bepalen. De vraag is dan of je aanmeert waar je wilt zijn. Als je niet weet waar je naar toegaat, is elke weg een mogelijkheid. Je doelen exploreren helpt je om je koers uit te zetten, om je richting te bepalen en om daarop te sturen.

Stap 3 Focus op je resultaten

We leven in een wereld vol verleidingen. Er is zo ontzettend veel te halen. Voor veel mensen is het een zware kluif om een standvastige focus te hebben. Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat je die absoluut nodig hebt. Vraag je bij elke verleiding eerst af of het zetten van die stap bijdraagt aan het realiseren van je resultaten. Is het antwoord geen 100% vette ‘ja’, laat de verleiding dan voorbij gaan en blijf gefocust op het pad dat je aan het bewandelen bent.

Stap 4 Beslis over je marketingstrategieën

Bepaal eerst je marketingdoelen als je dat nog niet bij stap 2 hebt meegenomen. Kijk dan naar alle mogelijke strategieën die je hebt en zorg ervoor dat je door de bomen het bos blijft zien. Het is onverstandig om allerlei marketingstrategieën tegelijkertijd in te zetten. Veel wijzer is het om er een paar te kiezen waaraan je al je aandacht en energie geeft. Kies bijvoorbeeld eerst voor één social media strategie en zorg ervoor dat je die goed hebt staan voordat je aan de slag gaat met een volgende strategie. Leg een link tussen de marketingstrategieën en de doelen die je wilt bereiken. Kies strategieën die passen bij jou en bij de groeifase van je bedrijf.

Stap 5 Organiseer je acties

Zonder acties geen resultaten, maar acties kosten tijd. En tijd is iets waaraan veel mensen gebrek hebben. Daarom is het raadzaam om effectief en efficiënt met je tijd om te gaan. Je acties organiseren houdt in dat je plannen maakt in de tijd. Maak een marketingplan en een marketingkalender waarin je precies aangeeft wat je wanneer gaat doe. Wees zo concreet en exact mogelijk. Wanneer ga je wat doen! Blok in je agenda speciale ‘doe-uren’. Doe dat voor al je andere activiteiten. Zorg ervoor dat je met overzichten werkt, waardoor je precies weet wanneer welke activiteit aan de orde is waar je actie op moet zetten.

Stap 6 Ontmasker je saboteurs

De kans is heel groot dat je op je weg naar succes allerlei saboteurs tegenkomt die jou belemmeren om je doelen te bereiken. Je ontmoet ze in de vorm van belemmerende gedachten en overtuigingen. Saboteurs liggen overal op de loer om ervoor te zorgen dat jij je resultaten niet gaat halen en daardoor niet succesvol wordt. Je saboteurs ontmaskeren helpt je om inzicht te krijgen in de dingen die jou het meeste tegenhouden om in je ‘grootsheid’ te gaan staan. Zorg ervoor dat je die saboteurs in de smiezen krijgt en ontdek manieren om ze buiten spel te zetten.

Stap 7 Meet je groei!

Meten is weten! Daar is eigenlijk alles al mee gezegd. Van heel veel dingen die je online onderneemt, kun je met bepaalde online systemen de resultaten meten. Zet die systemen ook op. Voer testen uit waarmee je inzicht krijgt in wat werkt en wat beter werkt. Vraag je klanten wat zij van jouw dienstverlening of product vinden. Heeft het aan hun verwachtingen beantwoord en hebben zij de resultaten ermee bereikt die ze voor ogen hadden? Neem de feedback van je metingen en van je klanten serieus en verwerk het in je product of dienst.

Aan de slag en veel succes!

Veron Goemans

P.S. Wil je liever samen met mij aan de slag? Mail of bel me voor de mogelijkheden! Hier vind je het contactformulier!